• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gitaarcursus van Gitaarles.nl Review & Ervaringen

Ben jij benieuwd naar de gitaarcursus van Gitaarles.nl? Die kans is best wel groot als je deze pagina hebt gevonden.

Misschien sta je wel op het punt om met deze cursus te starten, maar ben je via Google nog even gaan zoeken naar reviews en ervaringen.

Het kan ook zijn dat je via deze site op deze pagina terecht bent gekomen en gewoon benieuwd was. Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je alles vertellen over deze online gitaarcursus. Een aantal maanden terug ging ik er namelijk zelf mee aan de slag, en kan je er dus van alles over vertellen.

Ook zal ik met je delen via welke pagina je de het goedkoopst met de cursus kunt beginnen. Lees dus vooral even verder voor meer informatie plus de link naar de kortingspagina!

Wat is de cursus van Gitaarles.nl precies?

Laat me beginnen met je te vertellen wat deze cursus nou precies is.

Zoals je misschien al door hebt is het een online training om gitaar te leren spelen. Inmiddels hebben al ongeveer 10.000 mensen gitaar leren spelen met deze cursus en de website Gitaarles.nl

Het spelen leer je door allereerst de basis van de gitaar goed onder de knie te krijgen. Dit doe je dus volledige online aan de hand van: 

  • Meer dan 60 uur online video's (300+ in HD kwaliteit)
  • 3 instructieboeken (pdf)
  • Live online uitzendingen
  • Makkelijke meespeelnummers

Verderop in dit artikel, in mijn review, zal ik vertellen wat je precies allemaal krijgt als je besluit om te starten. Met deze cursus kun je dus oefenen wanneer jij dat wil.

Dat is de kracht van een online gitaar leren spelen cursus: Het is plaats- en tijd onafhankelijk.

Hierbij heb je natuurlijk ook de support van andere deelnemers en de gitaarleraar. Laat me je vertellen wie de gitaarleraar van dit online programma is. 

Wie is Michel Penterman?

Voordat ik je mijn review ga vertellen, wil ik het eerst nog even met je hebben over maker van deze internet gitaarcursus, namelijk Michel Penterman. Michel is de oprichter en eigenaar van Gitaarles.nl

Dat is de website waar hij z'n online gitaarcursussen verkoopt. Op YouTube zijn z'n video's inmiddels meer dan 4 miljoen keer bekeken.

Het is vrij snel gegaan sinds hij op tweede kerstdag van 2009 z'n eerst video op YouTube zetten.

De video's werden zo populair en Michel kreeg zoveel reacties, dat hij besloot om een gitaarlessen te gaan maken. Maandenlang was hij bezig om video's op te nemen en handboeken te schrijven. Het resultaat was een volledige gitaarcursus die via het internet te volgen zijn (via Gitaarles.nl dus)

Voor wie is deze gitaarcursus van Gitaarles.nl?

Michel heeft deze cursus zo gemaakt dat ze te volgen zijn voor wat hij zelf zegt van 8 tot 88 jaar. Voor jong en oud dus. Dit komt mede doordat er een hele groot behulpzame community achter zit, waarover ik je later op deze pagina wat meer over zal vertellen. 

Het komt er op neer dat deze cursus geschikt is voor iedereen die gitaar wel leren spelen of nog beter wil worden met de gitaar. Met meer dan 9 jaar lang ervaring met gitaarles, weet Michel precies waar je aan toe bent.

Wat gebeurd er nadat je hebt betaald?

Weten wat er gebeurd nadat je hebt betaald is altijd wel fijn. Laat ik dat dan ook nog even met je delen. 

De betaling voor deze cursus gaat via PayPro. Dat is een betrouwbare Nederlandse betalingsdienstverlener uit Groningen. Je hebt verschillende betalingsopties, zoals iDEAL, Paypal. Als Belg kun je ook betalen met Bancontant. 

Nadat je hebt betaald, krijgt je direct een mailtje van PayPro met factuur én een welkomstmail van Michel met instructies. In deze mail staat hoe je bijvoorbeeld in kunt loggen op het ledengedeelte.

Al met al ging het allemaal super makkelijk en snel. Ik was binnen vijf minuten eigenlijk bezig met m'n eerste gitaarles.

Mijn persoonlijke gitaarcursus Gitaarles.nl review, ervaringen en mening

Goed, nu je wat meer weet over de algemene dingen, is het tijd voor mijn eigen review, ervaringen en mening. Laat ik beginnen met de inhoud en vormgeving.

Inhoud & vormgeving

Wanneer je de video's van de cursus voor het eerst bekijk kunt je direct zien dat er veel aandacht is besteed aan de maak. Het is niet zomaar even een videotraining die in YouTube stijl in een paar dagen in elkaar is gezet. Nee, dit is professioneel. 

Daarnaast krijg je ook toegang tot drie handboeken met in totaal met meer dan 250 pagina's aan tekst. Het is belangrijk dat je deze bij de hand hebt terwijl je de video's kijkt. 

Ik had de pdf bestanden meestal open op m'n smartphone terwijl ik de video's keek op de laptop. Op die manier kon ik de gitaarlessen goed volgen.

Je krijgt in totaal drie jaar toegang tot de lessen en het ledengedeelte, wat natuurlijk lang genoeg is om goed gitaar te leren spelen.

Bonussen 

Michel denkt ook nog een stapje verder. Hij heeft namelijk allerlei handige samenwerkingen met andere bedrijven om te zorgen dat jij korting kan krijgen op verschillenden dingen die met gitaren te maken hebben. 

Je krijgt als je jezelf aanmeld voor de cursus de eerste drie maanden gratis (zit bij de prijs in) drie keer het magazine "Gitarist" in je brievenbus (waarde 14,50,- euro).

Daarnaast kun je 25% korting krijgen op Chordify, een online akkoorden tool en 10% korting op een volledige gitaar startset. Deze bonussen zijn vooral handig voor mensen die nog geen gitaarspullen hebben aangeschaft. Ik heb hier zelf geen gebruik van gemaakt omdat ik de meeste spullen via familie heb gekregen.

Stuur even een berichtje naar Michel als je hier gebruik van wilt maken, dan komt het vast helemaal goed!

Mijn resultaten met deze gitaarcursus

Laat me je ook nog even iets vertellen over mijn resultaten met de gitaarcursus van Gitaarles.nl

Ik volg vrij veel cursussen in enorm veel gebieden. Ik doe dit om altijd te blijven leren én om veel nieuwe ervaringen op te doen. Investeren in mezelf is iets wat erg belangrijk is. 

Wat me opviel in deze cursus is het echt mogelijk is om stapsgewijs te leren. Andere cursussen gooien je vaak direct in het diepe, en zijn daardoor minder geschikt voor beginners. Het niveau wordt echter al snel hoger, als je de basis goed onder de knie hebt.

Door de video's geen wordt hier op gehamerd. Een goede basis en kennis van het instrument is namelijk cruciaal om snel goed te kunnen leren spelen.

Bij bij duurde het eerlijk gezegd vrij lang voordat ik een beetje kon spelen. Zo'n 3 weken en een tijdsinvestering van rond de 30 uur. 

Al met al enorm blij dat ik deze cursus ook heb gevolgd. De manier waarop en de informatie is echt waardevol gebleken.

Veelzijdige en inspirerende community

Wat je ook moet weten is dat Gitaarles.nl de grootste online community heeft van Nederland als het om online leren gitaar leren spelen.

De community is eigenlijk een compleet forum over alles wat mat gitaar spelen te maken heeft. Je kunt hier terecht met als je vragen die je maar zou kunnen hebben. 

Er is zelfs de mogelijkheid om direct contact te hebben met de maker van de cursus Micheal. Je kunt andere deelnemers namelijk makkelijk een persoonlijk bericht sturen met de software.

Zelf heb ik al enorm veel gehad aan deze community en dit maakt het dan ook één van de grootste redenen waarom deze cursus "beter" is dan de rest.

Wat zeggen de leden zelf van Gitaarles.nl?

Ik heb even voor je opzoek gegaan naar een aantal reacties van andere mensen op deze cursus. Ik kwam het volgende tegen:

Marion zei:

Ooit heb ik op mijn 16e korte tijd gitaar gespeeld via de Klavarscribo methode. Ik bakte er niet veel van. Dan is deze online methode zoveel leuker en beter!
Ik oefen rustig in mijn eigen tempo stapje voor stapje en heb de akkoorden nu al aardig onder de knie!

Joey de drummer die gitaar wilde leren spelen:

Ik heb een aantal jaren gedrumd en in een band gespeeld en wil nu mijn horizon verbreden door gitaar te leren spelen.  Ik ben bij gitaarles.nl gekomen door op Google te zoeken naar 'online gitaarles' en kwam op de top 3 beste gitaar cursussen. Daar sprak deze mij het meest aan!

Verder kun je door alleen al een blik te werpen op het forum veel lovende reacties lezen. Ik denk dat dit vooral komt doordat de community als zo "volwassen" is. Het bestaat namelijk al een aantal jaar. Je zet dan dat alles waar mensen over kunnen klagen, al is verbeterd. 

Gitaarcursus Gitaarles.nl prijs 

De gitaarcursus van Gitaarles.nl kost je eenmalig 149,- euro. wat een vrij normale prijs is voor een online muziekcursus. 

Qua prijs is deze online cursus natuurlijk ook een stuk voordeliger dan een privé gitaarleraar.

Daarvoor ben je meestal wel rond de 1000,- euro per jaar kwijt.

14 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Goed nieuws voor de aspirerende gitaristen die nog twijfelen om met deze cursus te beginnen. 

De gitaarcursus van Gitaarles.nl kent namelijk een 14 dagen niet goed geld terug garantie.

Dit betekent dat je om wat voor reden dan ook direct je geld terug kan vragen. 

Misschien is het toch niet helemaal wat je had verwacht, of heb je toch opeens besloten dat je geen gitaar mee wil spelen.

Met deze garantie heb je dus helemaal niets te verliezen en enorme toffe gitaar skills te winnen!

Starten met Gitaarles via Gitaarles.nl

Hopelijk ben je na het lezen van deze review net zo enthousiast geworden over deze cursus als ik dit ben. 

Met deze cursus kun je zoals je kon lezen vrij snel enorm goed gitaar leren spelen.

De cursus is zo opgezet dat je zelfs als complete beginner aan de slag kunt. Laat me je nog even vertellen via de welke pagina je met korting kunt beginnen met deze cursus. 

Voor deze cursus is namelijk vaak een kortingspagina beschikbaar, en het zou dus zonde zijn als je te veel gaat betalen. Via onderstaande kortingslink weet je dat je altijd goed zit qua prijs. 

Klik dus nu op de knop hieronder en je wordt direct in he zelfde venster doorgestuurd naar de gitaar website van Michel Penterman.


Andere mensen lezen ook...

Wie is Aart Lameris?

Wie is Aart Lameris?