• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gitaarspelen voor Dummies Review: Goed Boek of Achterhaald?

Gitaarspelen voor Dummies is een populair boek om gitaar te leren spelen. Wanneer jij op deze pagina terecht bent gekomen, zit jij er vast en zeker ook aan te denken om dit boek te kopen.

Misschien wil je graag de basis leren, maar wil je dit wél doen op de meest effectieve manier. Het kan zijn dat je nog twijfelt of je wel met een boek aan de slag moet gaan, die al meer dan tien jaar bestaat. 

Op deze pagina lees je onze Gitaarspelen voor Dummies review en ervaringen. Daarnaast zal ik je de beste alternatieve lesmethoden geven. Lees dus vooral even verder als je graag gitaar wilt leren spelen!

Wat is Gitaarspelen voor Dummies?

Gitaarspelen voor Dummies een populair gitaarles voor beginners boek. Een boek van meer dan 338 bladzijden dat boordevol staat met alles wat met gitaarspelen te maken heeft. 

Je kunt hierbij denken aan aanschaf, stemmen en bespelen van een gitaar. De eerst versie van dit boek is ergens rond 2006 verschenen. Inmiddels zijn er vier verschillende edities. De recentste editie, de nu dus ook te koop is als nieuw, is uit juni 2016.

Dat is best al weer oud, als je de ontwikkelingen op het gebied van gitaarles via het internet meerekent. In die drie jaar is er namelijk een hoop veranderd als het gaat om online trainingen en muziekinstrumenten. 

Voor wie is Gitaarspelen voor Dummies bedoeld?

Het boek is gemaakt voor beginners en gevorderden. Er staat namelijk ook heel veel informatie in die voor totale beginners (nog) niet echt relevant zijn.

Dit maakt het boek ook geschikt voor gitaristen die al wel redelijk kunnen spelen, maar nog niet weten hoe zet bijvoorbeeld een gitaar kunnen stemmen.

Ik zal mijn Gitaarles voor Dummies review en ervaringen verderop in dit artikel met je delen.

Waar kun je Gitaarspelen voor Dummies bestellen?

Je kunt dit boek het bestellen via bol.com. 

Bestellen via bol.com is zoals je misschien weet erg makkelijk, veilig én hebben vaak de beste prijs als het gaat om boeken.Je bent er dan ook van verzekerd dat het boek zo snel mogelijk bij je thuis is. 

Ik had het zelf een dag na bestelling al in huis.

Mijn persoonlijke Gitaarles voor Dummies review, ervaringen en mening

Goed, laat me je nu mijn persoonlijke review, ervaringen en mening vertellen. We beginnen met de inhoud en vormgeving.

Inhoud 

Met de inhoud zit het volgens ons wel goed. Voor een prijs van twee tientjes krijg je een boek van meer dan 300 bladzijden. 

Het boek heeft vijf verschillende delen die weer opgedeeld worden in negentien hoofdstukken. 

  • Deel 1: Aan de slag met je gitaar
  • Deel 2: Klaar voor je eerste noten.
  • Deel 3: Je ontwikkelen en cool klinken
  • Deel 4: Een wereld aan stijlen
  • Deel 5: Je eigen gitaar

Er staat dus meer dan genoeg informatie over gitaren en alles wat daar bij komt kijken in die boek. Persoonlijk vind ik echter alleen deel 1 en deel 5 interessant voor echte beginners.

Deel 2 is wel relevant, maar zeker in het begin niet te doen. Het is ouderwets noten stampen op een onpraktische manier, zonder structuur. Dit geeft het allemaal een achterhaald en niet-persoonlijk gevoel. 

Deel 3 en 4 zijn voor ver gevorderde spelers. Spelers die al nummers kunnen spelen én goed zijn met akkoorden. Dit is naar mijn mening dus niet geschikt voor een "dummies" boek. 

Vormgeving

Persoonlijk denk ik dus dat de structuur ontbreekt in dit boek, wat het wat lastig maakt voor beginners. Het is meer een groot informatieboek dan een stap-voor-stap lesprogramma

Het probleem hiermee is dat beginners niet weten, wat wel en wat niet belangrijk is. Dit terwijl beginners wel worden "gedwongen" hier een keuze in te maken.

Misschien dat een titel als: "Alle informatie over de gitaar" een beter was geweest. Het heeft namelijk niet heel veel met een lesprogramma te maken.

 Wel is het perfect om te gebruiken naast een lesprogramma. Dus als studieboek, een soort gitaarinformatie naslag werk. 

Ervaringen van andere gebruikers

De meeste ervaringen van van mensen die het boek gekocht hebben, zijn positief te noemen. Toch lees ik vrij vaak dat het wat ingewikkeld en achterhaald overkomt. 

Lees op deze bol.com pagina meer ervaringen van gebruikers

gitaarspelen voor beginners ervaringen

Net zoals ik ook al aangaf ontbreekt het aan structuur in dit boek. Het staat zeker boordevol waardevolle informatie. Dat maakt het echter nog geen lesprogramma

Op zich een goed boek dus. Als je echter echt gitaar wilt leren spelen kun je beter op vooruitgang gerichte stap-voor-stap lessen volgen. Dan weet je zeker dat je niets van de basis mist.

Gitaarspelen leren via het internet

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de meest recente paperback versie van het Gitaarspelen voor Dummies boek uit juni 2016.

Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat de informatie niet waardevol meer is.

Integendeel, ik denk persoonlijk dat het nog steeds een goed boek is voor de échte beginners. Voor twee tientjes kun je er dan eigenlijk geen miskoop aan hebben.

Toch is en blijft het een beetje te Amerikaans en is het vrij oud van stof. Dit is iets waar je dan doorheen moet kunnen en willen komen.

Een Gitaarspelen voor Dummies boek alternatief

Het beste alternatief voor dit boek een een online gitaar training. Dit is de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit. 

Het is interactief en je kunt het gemakkelijk op je eigen tempo volgen. Het enige wat je nodig bent is een smartphone, tablet of laptop/computer en internet. Zo ben je dus tijd- en plaatsonafhankelijk als het gaat om de gitaarlessen.

Daarnaast is het zo dat het een stuk interactiever is door de video's, en de geheime groepen van medecursisten waar je toegang tot krijgt. Als je even niet verder komt is er dus altijd wel iemand beschikbaar die je kan helpen.

Een goed alternatief is bijvoorbeeld Gitaarles van Koen, één van de grootste online gitaarcursussen van Nederland.

Lees hier meer over in onze Gitaarles van Koen Basiscursus Review & Ervaringen

gitaarles van koen download pdf

Een online gitaarcursus (DEZE) heeft wél een stap-voor-stap structuur...

Prijs van een goede online gitaarcursus?

Je hebt misschien al door dat zo'n uitgebreide online cursus geen twee tientjes kan kosten. Het is vergelijkbaar met persoonlijk gitaarles, maar tegen een lagere prijs. 

De basiscursus gitaar spenen met Koen kost 77,- euro voor het complete pakket.

Meer informatie lees je hier: https://gitaarlesvankoen.nl/cursus/

Voor vijf tientjes meer dan het boek 'Gitaarspelen voor Dummies' krijg je dus toegang tot een complete online videotraining (+bonussen) en een online gitaarleraar.

Iets voor jou? Volg een online proefles van 7 dagen

Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over het welbekende boek Gitaarles voor Dummies. Het kan zijn dat ook jij toch liever een moderne gitaartraining met video's wilt volgen. 

Ik had het al met je gehad over Gitaarles van Koen Basiscursus. Een online ledenomgeving waar je in je eigen tempo alles kunt leren over de gitaar. 

Het mooie is dat je je ook vrijblijvend kunt inschrijven voor een proefles, deze gratis lessen duren 7 dagen. 


Andere mensen lezen ook...

Wie is Aart Lameris?

Wie is Aart Lameris?