• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Is Gitaar Leren Spelen Moeilijk?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat jij gitaar wilt leren spelen. Je vraagt je dan misschien nog af of gitaar leren spelen moeilijk is of niet. 

Het is maar goed dat je deze pagina hebt gevonden. Ik ga je namelijk precies vertellen hoe moeilijk het nou is om dit instrument te leren spelen. 

Er zijn namelijk een aantal dingen waar je al beginner extra op moet letten. Zo wordt het niet alleen een stuk prettiger om te leren maar gaat het ook een stuk sneller. 

Wij zijn al een tijdje bezig met gitaar spelen en kunnen je hier dus genoeg over vertellen. Ook wij zijn begonnen zonder enige kennis. Lees dus vooral even verder!

Hoe Snel Leer Je Gitaar Spelen

De snelheid waarmee je vaardig wordt met een gitaar is voor iedereen verschillend. Dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid tijd de beginnende gitarist hierin stopt. 

Iemand die tien uur per week oefent zou in theorie ook tien keer zo snel gitaar kunnen leren spelen dan iemand die slechts één uur per week oefent. 

Verder is er nog een deel aanleg, talent, passie en motivatie. Is je familie muzikaal? Ben je al in staat om akkoorden te lezen? Allemaal belangrijke vragen die je voor jezelf alvast kunt beantwoorden.

Daarnaast is het ook een kwestie van 'hoe graag wil je het'. Als je direct stopt met iets als het even tegenzit (geen goede eigenschap), duurt het voor jou misschien wel een stuk.

Twee populaire manieren

Er zijn tegenwoordig twee manieren om zo snel mogelijk gitaar te leren spelen. 

Met een ´offline gitaarleraar´ en met online `via het internet´ gitaarleraar. Het zou geen verrassing voor je zijn dat die laatste online optie, veel wint aan populariteit. 

Via het internet lessen volgen (aanbevolen)

Door de ontwikkelingen op het internet kunnen deze gitaarlessen via het internet namelijk vrij interactief gegeven worden met video. Daarnaast zijn er complete community´s ontstaan van gitaristen. 

Een goed voorbeeld hiervan is de community van Koen Snoek

Het grote voordeel hiervan is dat je alles in je eigen tempo kunt doen en betaald voor de tijd van een leraar. Je betaald eenmalig een bedrag voor toegang tot de cursus. 

Via een gitaardocent in het echt

Gitaarlessen volgen zoals vroeger, dus in het echt, is nog steeds vrij populair. Toch is er wel een daling te zien. Steeds meer beginners wonen namelijk niet of nauwelijks in de buurt van een gitaardocent.

Daarnaast ben je een stuk duurder uit als het het allemaal bij elkaar op telt. Snel gitaar leren spelen via een offline docent kan je zomaar rond de 1000,- euro gaan kosten. De populairste online gitaarcursus van dit moment kost 77,- euro. 

---Bekijk hier meer informatie over de populairste online cursus van dit moment---

snel gitaar leren spelen mogelijkheden

Gitaar oefeningen als complete beginner

Als complete beginner weet je misschien nog helemaal niets over een gitaar.

Dan is het verstandig om eerst bij het begin te beginnen.

Zo beginnen veel studenten met het leren van de onderdelen van een gitaar. Het is belangrijk om precies te weten welke functie een onderdeel heeft. 

Dan is de manier van vasthouden (ook een punt van aandacht) ook logischer. 

Zonder dit is gevoel voor het plaatsen van je handen,  is leren gitaar spelen moeilijker dan het in werkelijkheid is.

Daarnaast is het wel handig om noten en akkoorden te kunnen lezen. 

Andere handige dingen om ook vast naar te kijken: 

  • Het stemmen van een gitaar
  • Nieuwe snaren plaatsen
  • Het kiezen van je eerste gitaar

Online Video´s Gitaar Leren Spelen 

Van apps tot websites met online gitaar video's voor beginners zoals Gitaarlesvankoen.nl

Er zijn tegenwoordig genoeg manier om snel en leuk gitaar te leren spelen. Deze manieren hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. 

Als je alles goed afweegt, ben je vast in staat om hier de beste route voor jezelf uit te stippelen. Kijk goed naar je budget en hoe snel je gitaar wil leren spelen. 

De snelste route is altijd actie ondernemen. Veel mensen kiezen dan ook voor online gitaarles vanwege de vrijheid. 


Andere mensen lezen ook...

Wie is Aart Lameris?

Wie is Aart Lameris?